Salam Sejahtera semua..

PERHATIAN...

Saya hanya mengambil order untuk bulan puasa & hari raya sahaja.
Sekiranya berminat untuk menempah didalam bulan bulan yang lain minimum order adalah 200 pek / 100 kg.

100% Keluaran Bumiputera ( bisnes kat dapur rumah je )
100% Kacang Hijau

TEMPAHAN MULA DIBUKA SEKARANG.....

Untuk sebarang tempahan :
- Individu
- Peniaga2 Bazar
- Pemborong

Kepada pembeli atau agen yang berminat untuk berurusan dengan kami boleh menghubungi 012-6962625/0173521225/01115322625

Lokasi penghantaran sekitar Lembah Klang . ( Hantar terus by hand )
Caj akan dikenakan untuk pesanan dibawah 20pek/10kg.

Kepada yang berada diluar kawasan sila hubungi saya untuk bincang cara penghantaran.

Khidmat penghantaran melalui Pos ke Sabah & Sarawak.
Caj akan dikenakan mengikut kadar berat (berat asas bungkusan atau VOLUMETRIK - mana yang lebih tinggi) sepertimana yang telah ditetapkan oleh Pos Malaysia.
Berikut adalah panduan untuk anda mengenai kadar caj yang dikenakan oleh Pos Malaysia.
Panduan Pos Malaysia
Panduan Kiraan Volumetric Weight
(Lebar x Panjang x Tinggi /6000 = KG) - Kiraan dalam cm..

Adakalanya caj yang dikenakan adalah berdasarkan kadar berat kiraan VOLUMETRIK (saiz bungkusan) dan bukan mengikut berat sesuatu pakej. Jadi kepada yang nak buat pesanan melalui pos adalah lebih baik untuk anda membuat pesanan dalam kuantiti yang banyak. Takut nanti caj pos lagi mahal dari harga produk.

Harga : RM13/pek/500gm
Bayaran : C.O.D / Bank In M2U (162647037807 / Nor Ishraf Bakar)

Hubungi nombor yang tertera dibawah untuk pertanyaan.

H/P : 0126962625
0173521225
01115322625

atau

email : ishraf@destinigroup.com

Monday, April 26, 2010

Ahad

Hari ni dah ahad. Satu hari dok ngadap buat keje kat bilik. Alhamdulillah dah 80% siap. Minggu ni nakkene pi beli joint compound untuk keje2 menampal lubang lubang skru & gab yang ada pada plaster board. Nasib ari ni orang rumah aku nak tolong buat keje potong memotong board. So tak teruk sangat lah aku nak turun naik. Kalo tak jenuh gak lah. Dah lah nak pasang skru habis sume kaki tangan aku guna. Mana nak tahan, nak capai drill, nak carik skru.

Kejap je rase 2 hari cuti. Pejam celik esok dah nak keje. 8 Mei aku kene balik Alor Setar. Dah lama rasa nya dah aku tak jenguk mak aku. Kesempatan yang ada baik aku gunakan. 10hb Mei nak kene hantar adik pi register Kolej Matrikulasi Arau. Dia ambik couse account. Sama gak mcm kakak dia. Hati ni sebenarnya nak dia amek course engineering atau bisnes. At least ada kelainan. Tak sama ngan kak dia. Tapi itu pilihan dia. Aku tak boleh nak paksa. Cuti belum apply lagik. Besok nak kene bagitau bos awal2. Takut nanti lupa.

Semalam aku terpaksa batal appointment aku ngan mamat yang nak order kuih batang buruk. Ada hal yg aku tak boleh elak. Maybe next time aku akan buat appointment balik ngan dia. Sebenarnya nak jumpa bukan pasal dia nak order kuih batang buruk, tapi aku nak bincang tentang aku punya produk. Nak citer harga, packaging, delivery. aku nak kene siapkan sample dulu untuk dia. Bagi dia rase dulu.

Sunday, April 25, 2010

Kuih Batang Buruk

Kuih Batang Buruk
Sekarang tgh sibuk renovate master bedroom. Buat plaster ceiling. Saje cari keje masa lapang. Semua buat sendiri. Baru baru ni dapat satu panggilan ada org nak order kuih batang buruk. Ada member bagitau. Katanya orang tu nak order banyak. 1000 balang untuk diekspot tapi tak tau ke mana. Aku call dia untuk dapatkan info. Bila aku call dia lain lak cite. Katanya dia baru bukak kedai kuih tradisional Melayu. Dia cuma nak amek dalam 200-300 pek je. Bukan dalam balang. Nasib baiklah aku tak mintak mak buat lagi semua tu. Aku tak de masalah dengan info yg aku dapat cuma aku tertanya-tanya, kenapa member aku cakap lain & mamat ni lain lak citer die?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...